BOP TONIGHT

listen
NEWS

Nieuws en updates!

listen
PHOTOS

Live!

listen
DE BAND

Wie zijn wij?

listen
CONTACT

Boekingen

WIE ZIJN WIJ?

De band Bop Tonight is een jonge, energieke rockabilly-band, en bestaat uit de volgende muzikanten: Mario Strijbos (zang), Robin van den Elshout (zang), Evelien Molenschot-Kuijpers (zang) , Dimmen Gestel (gitaar, backing vocals) , Frank Kroot (contra-bas, backing vocals) en last but not least Richard Mommersteeg (drums)
Bij optredens in de “open lucht” en in grotere zalen wordt het geluid in goede banen geleid door onze geluidsman.
De band vindt zijn oorsprong in de rock and roll formatie Boozin’ Bunch. Wanneer in de band Boozin’ Bunch in relatief korte tijd achtereenvolgens de zanger (vervangen door Mario Strijbos), de drummer (vervangen door Richard) en de sologitarist besluiten om hun muzikale carrière elders voort te zetten, wordt door de dan aanwezige bandleden besloten om het roer om te gooien Er wordt besloten om meer de richting van rockabilly-muziek in te slaan. Gevolg hiervan is dat Frank zijn gitaar inwisselt voor de contra-bas en Dimmen overschakelt van basgitaar op gitaar. Dit alles vindt plaats in december 2004.
Aangezien er al een behoorlijke basis aanwezig was, blijkt het mogelijk te zijn om binnen enkele maanden op het podium te staan voor de eerste optredens.
Hoogtepunt van de band (tot nu toe) is een aantal optredens in het dorpje Góra in Polen, allereerst bij een koperen bruiloftsfeest van een Rock and Roll liefhebber, die ons in Nederland had horen spelen.
Er kwam slechts één band in aanmerking voor dit feest : Bop Tonight. En een feest werd het…
En dat het van beide kanten goed was bevallen bleek toen we een jaar later werden terug-gevraagd om een benefietconcert te komen spelen.
Sinds december 2013 zijn ook Robin van den Elshout en Evelien Kuijpers aan de band toegevoegd. Zij zorgen voor extra afwisseling in het repertoire en nog meer energie op het podium, waardoor de muziek zeker niet snel zal vervelen.
Het repertoire van de band bestaat voornamelijk uit Rockabilly, maar ook de oorspronkelijke Rock & Roll wordt niet vergeten. Op de setlist komen nummers voor van onder andere Carl Perkins, Elvis Presley, The Lennerockers, Johnny Cash, June Carter, the Crocats en the Straycats..